Politika povraćaja i garancije

Naša politika refundiranja i vraćanja traje 14 dana od datuma kupovine. Ako je prošlo 14 dana od kupovine, a skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, ne možemo vam ponuditi potpuni povraćaj novca ili zamenu.
Da biste imali pravo na povraćaj, vaš predmet mora biti nekorišćen i u istom stanju u kojem ste ga primili. Takođe mora biti u originalnom pakovanju.
Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima :

1. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem WEB-a vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.

2. Ukoliko je greškom prodavnice Lefindes d.o.o. fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe. U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava pozivom na Call centar (060 6060485, slanjem e-maila na admin@autopatosnice.com, ili dolaskom u maloprodaju gde je kupio robu. U slučaju da kupac reklamira artikal nakon isteka ovog vremena, zbog nedostatka ili kvara, kupac se upućuje na redovnu proceduru  (da artikal sam odnese u ovlašćeni servis naveden na garanciji ili da artikal donese u Lefindes d.o.o. poslovnicu).

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira.

Obavezna dokumenta prilikom povraćaja robe su:

  • Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)
  • Kopiju fiskalnog računa (da se original ne zagubi) 

Ukoliko je roba poručena preko WEB-a kupac je u obavezi da dostavi i jednostrani raskid ugovora koji je dobio uz račun i robu.

Lefindes d.o.o. je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.